نکته کلیدی در خصوص اتصال اینورترهای SMA به شبکه

[lee_title title_text=”چرا اینورترهای SMA”]

اینورترهای SMA کیفیت بالایی دارند. شاید به همین دلیل است که در بسیاری از طرح های نیروگاهی مقیاس کوچک در ایران از این اینورترها استفاده می‌شود. یک دلیل دیگر این تمایل شاید این باشد که شرکت های توزیع برق نیز بیشتر تمایل دارند سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های خورشیدی از این اینورترها استفاده کنند. هارمونیک بسیار پایین یکی از دلایل این تمایل است. برای سرمایه‌گذاران  البته دلایل دیگری به جز سطح پایین THD هارمونیک  وجود دارد. دلایلی همچون طول عمر زیاد، راندمان بالا، امکانات جانبی فوق العاده، کنترل پذیری، پشتیبانی از تعداد پنل های سری بیشتر و ……

اما در موارد بسیاری مشتریان اینورترهای SMAاز قطع مکرر اینورتر از شبکه برق گلایه‌مندند. آنان معتقدند حتی در مواردی که اوضاع شبکه برق مطلوب می‌باشد نیز این اینورترها مکرر از شبکه برق جدا شده و همین امر موجب افت تولید برق و در نتیجه کاهش درآمد سرمایه‌گذار را به دنبال دارد. مخصوصا برای برخی مالکان نیروگاه‌های خورشیدی ایرانی در ماه های اول بهره برداری از نیروگاه آنان این اتفاق بسیار رخ میدهد. افراد بسیاری با ما تماس داشته اند و از این موضوع گلایه کرده اند؟ آنها تصور می کنند این یک نقص آشکار اینورتر می باشد اما در واقع اینگونه نیست.

[vc_single_image image=”12690″ img_size=”400×400″]

[lee_title title_text=”آیا اشکال از ولتاژ شبکه است؟”]

اغلب اینورترهای SMA  ولتاژ شبکه توزیع از 180 ولت تا 250 ولت (گاها 240 ولت)  را پشتیبانی می‌کنند. بنابراین در صورتیکه ولتاژ شبکه توزیع از این بازه خارج شود اینورتر به صورت اتوماتیک از مدار خارج می‌شود. عناصر حفاظتی متعددی بر روی اینورتر نصب شده‌اند که بر روی این موضوع حساس بوده تا از آسیب به اینورتر جلوگیری کند. اما به ندرت پیش می‌آید ولتاژ شبکه برق از این حدود خارج شود بنابراین قطعی اینورتر به دلایل کیفیت ولتاژ نباید زیاد رخ دهد. شاید برخی موارد در فصول بسار گرم سال چنین امری آن هم به صورت محدود پیش آید اما نه چندان زیاد. پس دلیل این مشکل چیست ؟

به دلیل اینکه استاندارد شبکه‌های برق در کشورهای مختلف متفاوت است، SMA  پارامترهای دینامیکی شبکه برق هر کشور را به صورت جداگانه برای محصولاتی که به هر کشور صادر میکند تنظیم می‌کند. بنابراین اگر اینورتری برای مصرف در کشور امارات تولید می‌شود نهایتا پارمترهای شبکه برق امارات به صورت پیش فرض ر روی اینورتر تنظیم شده و این اینورترها صرفا مناسب استفاده در کشور امارات خواهند بود. برای سایر کشورها نیز همین طور است. یعنی اینورترهایی که برای مصرف در ایران تولید می‌شوند با مشخصات شبکه برق ایران بارگذاری می شوند.

[vc_empty_space][lee_title title_text=”مشکل از کجاست؟”]

اما مشکل امر کجاست؟ در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های اعمالی به کشور، در موارد متعددی واردات اینورتر SMA به ایران با مشکلاتی همراه شده است. همین امر واردات اینورترهای SMA از کشورهای همسایه مانند امارات به ایران را فراهم کرده است. حتی در مورادی که این اینورترها به صورت قانونی وارد کشور شوند باید دانست که آنها قابلیت استفاده در شبکه برق ایران را ندارند. بنابراین در اوایل دوران بهره‌برداری از اینورتر، علی‌رغم اینکه به شبکه متصل می‌شوند، اینورتر مکررا از شبکه قطع شده و نهایتا بعد از گذشت مدتی به صورت دایمی از شبکه جدا می‌شود. در این حالت بهره‌برداری از اینورتر غیرممکن می‌شود.

برای رفع مشکل البته راهکاری از طرف کمپانی قرار داده شده است. پس از اولین اتصال اینورتر به شبکه برق، شما 48 ساعت فرصت خواهید داشت تا پارامترهای شبکه را بررسی کرده و در صورتیکه اینورتر برای کشور دیگری تنظیم شده باشد آنرا تغییر داده و به تنظیمات کشوری قراردهید که اینورتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کار از طریق نرم افزار SunnyExplorer  انجام می‌شود و می توانید پس از اتصال اینورتر به لپ تاپ از طریق کابل شبکه، نسبت به تغییر پارامترها اقدام نمایید. اما چنانچه به هر دلیل این عمل در زمان مورد نظر انجام نشد، تغییر پارامترها دیگر از طریق ذکر شده امکان پذیر نخواهد بود. در این حالت برای رفع مشکل با کمپانی تماس گرفته و تغییرات شبکه را البته با صرف هزینه قابل توجه با همکاری کارشناسان آنها انجام دهید.

برچسب ها :
اینورترمتصل به شبکه
معرفی نرم افزار فوق العاده قدرتمند PVsyst
افزایش بازدهی سلولهای فیلم نازک با استفاده از سلنیوم

مقالات پربازدید

دسته بندی مطالب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.