سوالات متداول

پس از ثبت سفارش خود در وبسایت فروشگاه یک پیامک حاوی شماره سفارش و مبلغ پرداختی برای شما ارسال خواهد شد. در هر زمان جهت اطلاع از موقعیت مرسوله خود از صفحه رهگیری سفارشات اقدام کرده و با وارد کردن شماره سفارش یا شماره موبایل یا ایمیل ثبت شده در سفارش خود از وضعیت سفارش خود مطلع شوید.

در صورتیکه روش “پست پیشتاز” را برای ارسال سفارش خود انتخاب کنید و حداکثر تا 30 روز از زمان ارسال کالا همچنان کالای خریداری شده به شما تحویل نشده باشد ، فروشگاه  نسبت به ارسال کالای جایگزین اقدام خواهد کرد و در صورت ناموجود بودن آن کالا، وجه سفارش به حساب شما مسترد خواهد شد. در سایر روشهای حمل و نقل مانند “تیپاکس”، سفارش مشتری تا سقف ارزش کالا بیمه خواهد شد و در صورت مفقودی کالا، مشتری مکلف است شخصا نسبت به پیگیری از طریق سرویس حمل و نقل مربوطه اقدام نماید.

علی رغم اینکه کلیه محصولات خریداری شده توسط مشتریان محترم قبل از زمان ارسال تست شده و سپس ارسال می‌گردد، اما این امکان برای مشتریان وجود دارد که حداکثر 7 روز از زمان تحویل کالا، کالاهای معیوب را مرجوع نمایند. برای این منظور لازم است از فرآیند خارج کردن محصول از بسته پستی تا تست الکتریکی محصول فیلم برداری شود و در صورت نیاز به مرجوع کردن کالا این فیلم برای فروشگاه ارسال گردد. بدیهی است هر گونه ایراد دستگاه شامل شکستگی یا آسیب دیدگی حین ارسال یا نقص عملکرد فنی مشمول مرجوع کردن کالا خواهد شد.

کلیه شارژ کنترلرهای خورشیدی به گونه ای طراحی می‌شوند که توان مصرفی خود را از باتری اخذ کنند. بنابراین در صورت عدم اتصال شارژ کنترلر به باتری با ولتاژ بالاتر از 8 ولت، شارژ کنترلر روشن نخواهد شد.

ولتاژ و توان تولیدی پنلهای خورشیدی در طول روز متغیر می‌باشد و از همین رو اتصال مستقیم پنل خورشیدی به مصرف کننده بدون وجود مبدل یا اینورتر یا رگولاتور امکان پذیر نمی‌باشد. در مواقعی که توان مصرف کننده نیز متغیر باشد و این امکان میسر نباشد که توان پنل ها را متناسب با توان مصرف کننده تعیین کرد استفاده از باتری برای ذخیره سازی انرژی نیز ضروری است.

در برخی از مدل های مبدل مانند 1500 وات سوئر یا 2000 وات ویلیون، طراحی دستگاه به گونه‌ای است که در زمان استارت فن دستگاه برای مدت کوتاهی روشن شده و سپس خاموش میشود. در صورتیکه دمای کار دستگاه به مقدار مشخص شده‌ای افزایش یابد، فن دستگاه مجددا روشن خواهد شد.

اینورترهای خورشیدی برای کار مستمر طراحی شده اند. بنابراین بهره برداری از یک اینورتر خورشیدی در یک بازه زمانی بلند مدت بدون وقفه اشمالی در عملکرد آن ایجاد نخواهد کرد. مبدل‌های برق خودرو برای استفاده کوتاه مدت و غیر مستمر طراحی شده‌اند و چنانچه بدون وقفه مورد استفاده قرار گیرند دچار اختلال در عملکرد خواهند شد.

میزان توان قابل استحصال از مبدل های بر خودرو با توجه به برند و نوع آنها متفاوت است. در صورت وجود باتری با ظرفیت مناسب، میزان توان قابل دریافت اینورترهای خودرو یی از 50 الی 75 درصد توان نامی آنها خواهد بود.

برای این میزان مصرف چنانچه استفاده در تمامی روزهای هفته باشد از پیکیج های 20 وات و در صورتیکه به صورت فصلی و غیر مستمر باشد از پکیج‌های 10 وات استفاده نمایید.

باتریهیا خوریدی با تکنولوژی ژل ساخته میشوند تا قابلیت ذخیره سازی بیشتر و تعداد دفعات شارژ و دشارژ بیشتری را تحمل کنند. در سیستم های خورشیدی به دلیل تعداد دفعات شارژ و دشارژ بالا، باتریهای خودرویی کارآیی کمتری داشته و در زمان بسیار کوتاهتری مستهلک خواهند شد.

سولات مرتبط با نیروگاه خورشیدی

به طور کلی هزینه احداث هر کیلووات نیروگاه  خورشیدی به دو عامل ذیل بستگی دارد:

  1. ظرفیت نیروگاه: با افزایش ظزفیت نیروگاه،  هزینه احداث  هر واحد نیروگاه خورشیدی کاهش می‌یابد. مخصوصا قیمت هر وات پنل خورشیدی در خریدهای انبوه بسیار کمتر از خریدهای خرد می‌باشد.
  2. کیفیت تجهیزات: برند تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه خورشیدی بر قیمت تمام شده نیروگاه بسیار موثر است.

با جمیع موارد، قیمت هر کیلووات نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک بین 12 الی 20 میلیون تومان و برای نیروگاه های بزرگ بین 8 تا 15 میلیون تومان برآورد می شود. اطلاعات بروز را اینجا مطالعه نمایید.

با توجه هزینه‌ها و درآمدهای نیروگاه‌های خورشیدی مگاواتی، بهترین بازدهی اقتصادی این نیروگاه‌ها برای ظرفیت حدود 7 مگاوات رخ می‌دهد. در این ظرفیت، به دلیل اینکه اتصال نیروگاه در سطح شبکه توزیع اتفاق می‌افتد درآمدهای عملیاتی نیروگاه حداکثر شده و هزینه‌ای بایت اتصال نیروگاه به سطح انتقال پرداخت نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه فرمایید.

ضریبی است که در زمان پرداخت هر صورت حساب (از سال دوم به بعد) در نرخ پایه قرارداد ضرب می‌شود و متاثر از دو عامل نوسانات قیمت ارز و نرخ تورم  می‌باشد.

 

نرخ خرید برق  سامانه های خورشیدی و نیروگاه های مقیاس بزرگ متفاوت است. برای نیروگاه‌های مگاواتی نرخ پایه 6370 ریال به ازای هر کیلووات ساعت و برای سامانه های خورشیدی بین 9100 الی 10400 ریال به ازای هر کیلووات ساعت می باشد. برای جزئیات بیشتر مطالعه فرمایید.

 α ضریبی است که شدت هر یک از عوامل تورمی یا ارزی را در ضریب تعدیل تعیین می کند. برای نیروگاه های بزرگ این ضریب توسط مالک نیروگاه تعیین می شود ولی در خصوص سامانه های خورشیدی، ساتبا تعیین‌کننده این ضریب می‌باشد. مقدار این ضریب بین 0/15 الی 0/3 می‌باشد.

با توجه به اینکه سرورهای ماینر دایم کار بوده و توان قابل ملاحظه‌ای را در طول 24 ساعت از منبع اخذ می‌کنند، نیازمند نصب تعداد قابل توجهی پنل و مخصوصا باتری خواهند بود. با توجه به بهای هر عدد باتری چرخه عمیق و  هزینه‌های تعویض دوره‌ای آنها در بازه‌های 4 تا 5 ساله، با شرایط کنونی بهای هر واحد رمز ارز، استفاده از سیستم برق خورشیدی برای این دسنگاه‌ها فاقد توجیه اقتصادی می باشد.

بسته به برند مورد استفاده، نرخ بازگشت سرمایه سامانه های خورشیدی بین 5 تا 8 سال متغیر می باشد.

در شرایط فعلی، هیچگونه تسهیلاتی از جانب وزارت نیرو  برای احداث نیروگاه خورشیدی پرداخت نمی‌شود. دریافت تسهیلات برای احداث نیروگاه خورشیدی پس از عقد قرارداد ، اخذ پروانه بهره‌برداری نیروگاه و ارائه طرح توجیهی از برخی از بانکهای خصوصی امکان‌پذیر می‌باشد.

برای اطلاع از تفاوتهای ماهیتی نیروگاه های خورشیدی مقیاس بزرگ و سامانه های خورشیدی مقاله را مطالعه فرمایید.

برای مناطق مرکزی و شرقی کشور که تابش خورشید مناسب است، هر کیلووات سامانه خورشیدی درآمد ماهیانه بین 1.5 الی 2 میلیون ریال به همراه خواهد داشت.

نبروگاه های خورشیدی خانگی یا سامانه‌های فتوولتائیک هزینه‌های نگهداری خاصی ندارند. عمدتا هزینه نگهداری آنها به تمیز کردن پنل ها آن هم در فواصل زمانی نسبتا طولانی خلاصه می‌شود. به ندرت پیش می‌آید که سایر تجهیزات سامانه های خورشیدی دچار اشکال شوند. توصیه می‌کنم این نوشته را مطالعه فرمایید.

قطعا عمر باتری‌ها در هر سیستمی به نوع بهره برداری از آنها بستگی خواهد داشت اما در یک سیستم برق خورشیدی چنانچه از باتری‌های سولار (Gel یا AGM) استفاده شود میانگین دوره تعویض باتری 4 سال یا بیشتر خواهد بود اما در صورتیکه باتری‌های خشک (خودرویی) مورد استفاده قرار گیرد این زمان به دو سال یا کمتر کاهش خواهد یافت.

برای پنل های فتوولتائیک با تکنولوژی ساخت و کیفیت مشابه، بازدهی صرفا بر مساحت زمین نیروگاه تاثیر گذار است. بنابراین در مواقعی که در احداث نیروگاه خورشیدی خود با محدودیت زمین روبرو نیستید توصیه میکنیم سرمایه خود را صرف تامین پنل های خورشیدی پربازده نکنید.

پنل های مونوکریستال دارای بازدهی بالاتر و سطح اشغال کمتری نسبت به پنل‌های پلی‌کریستال می‌باشند. در عوض ساختار پنل‌های پلی‌کریستال به گونه ای است که در برابر دمای بالا مقاومت بیشتری دارد. برای مناطق شمال، شمال غرب و غرب کشور به دلیل پایینتر بودن تابش نسبت به سایر مناطق توصیه می‌شود از پنل‌های مونوکریستال استفاده شود. در عوض برای مناطق جنوب و مرکز کشور، به دلیل دمای بالا توصیه می‌شود از پنل‌های پلی‌کریستال استفاده شود.

کلی مراحل از ثبت درخواست تا اخذ مجوز، عقد قرارداد و اتصال به شبکه نیروگاه های خورشیدی از طریق شرکت توزیع برق استان مربوطه انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه فرمایید.