سلولهای خورشیدی از نوارهای مستطیل شکل نازکی که بر جلو و پشت یک سلول خورشیدی چاپ شده اند تشکل شده است. این نوارهای فلزی باسبار نامیده می‌شوند و برای اهداف متعددی من جمله برای هدایت جریان DC تولیدی توسط سلول تعبیه شده‌اند. غالبا باسبارهای سلول خورشیدی با استفاده از مس روکش شده با نقره ساخته می‌شوند. روکش نقره ای برای افزایش رسانایی و هدایت باسبارها ضروری می‌باشد.

1- خروجی بالاتر به ازای هر سلول = بازدهی بالاتر

شما به عنوان یک متخصص سیستم‌های فتوولتائیک قطعا دیتا شیت پنل های خورشیدی با 5 ، 4 ، 3 و 2 باسبار را مطالعه کرده‌اید. سلول خورشیدی 5BB یا 5 باسباره به این نکته تاکید دارد که هر سلول ماژول فتوولتائیک دارای 5 باسبار می باشد. ماژول های 5 باسباره جدیدترین تکنولوژی موجود در بازار بوده و نسبت به ماژول های دو و سه و چهار باسباری دارای مزایای متعددی می‌باشند. بنابراین بیایید تاثیر این موضوع را در میزان تولید انرژی سیستم خورشیدی شما بررسی کنیم.

چون  فاصله بین باسبارهای مجاور در ماژول های 5 باسباری کوتاهتر می باشد، مسیر جریان به سمت خروجی ماژول نیز کوتاهتر خواهد شد. این موضوع بر هزینه‌های یک ماژول 5 باسباری در مقایسه با ماژول های 4 و 3 و 2  باسباری تفاوت چندانی ایجاد نخواهد کرد و در عوض بازدهی ماژول را به صورت قابل توجهی افزایش خواهد داد که این امر در نیروگاه‌های بزرگ که مساحت زمین مورد استفاده دارای اهمیت می‌باشد بسیار حائز اهمیت است.

2- استرس (فشار ) کمتر به ماژول های 5 باسباری = تخریب دیرتر ماژول

زمانیکه هادیها بر روی سلول‌های خورشیدی لحیم می‌شوند تا آنها را بر روی ماژول‌ها جایگذاری کنند، عمل لحیم‌کاری منجر به ایجاد میکرو شکاف‌هایی بر روی ماژول می‌شود که این شکاف‌ها نهایتا منجر به قطع فرایند اتصال سلول‌ها در ماژول خواهد شد. به دلیل فاصله کوتاهتر باسبارها در ماژول‌های 5 باسباری، استرس اضافی در این ماژول‌ها تا 10 درصد کاهش خواهد یافت. بنابراین تولید انرژی در دراز مدت در ماژول‌های 5 باسباری  در مقایسه با سایر سلول ها بالاتر خواهد بود.

3- هزینه های تولید ماژول

ماشین‌آلات لحیم‌کاری مورد استفاده برای جایگذاری ماژول‌های 5 باسباری متفاوت می‌باشند، از این رو تولیدکنندگان ماژول‌های 5 باسباری نیازمند صرف هزینه‌هایی برای تبدیل خطوط تولید خود به 5 باسباری می‌باشند. از طرف دیگر استفاده از این ماژول‌ها باعث افزایش نسبی ضریب پرشدگی (fill factor) به میزان تا 1 درصد شده که همین امر منجر به کاهش مصرف مصالح مورد نیاز در تولید ماژول خواهد شد. مجموع این دو افزایش و کاهش هزینه منجر خواهد شد هزینه نهایی تولید ماژول از انواع 5 باسبار و 4 و 3  باسبار تفاوت چندانی برای تولید‌کننده نداشته باشد.

برچسب ها :
بازدهیباسبارپنل خورشیدیخورشیدیسلول خورشیدیفتوولتائیک
برآورد قیمت احداث نیروگاه برق خورشیدی خانگی متصل به شبکه
صفر تا صد سیستم برق خورشیدی خود را طراحی کنید

مقالات پربازدید

دسته بندی مطالب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.