معایب بهره برداری از پنل های فتوولتائیک در حالت بدون بار

هنگام احداث نیروگاه های فتوولتائیک مخصوصا نیروگاه های مقیاس کوچک ، ممکن است شرایطی رخ دهد که تامین تمامی تجهیزات مورد نیاز نیروگاه به صورت هم زمان امکان پذیر نباشد یا در حین مراحل نصب تاسیسات ، به دلیل محدودیت در تامین برخی تجهیزات ، بهره برداری از نیروگاه با تاخیر مواجه شود در حالیکه قسمت عمده ای از تجهیزات مورد نیاز نیروگاه نصب شده است. به طور مثال پیمانکار نسبت به نصب پنل های فتوولتائیک اقدام نموده اما به دلیل محدودیت در تامین اینورتر یا کنترلر یا باتری ( در سیستم های جدا از شبکه ) امکان بهره برداری از نیروگاه وجود ندارد. گاهی موارد تاخیر ایجاد شده در تکمیل تجهیزات نیروگاه به چندین ماه نیز به طول خواهد انجامید . اما این موضوع علاوه بر خسارات مالی ناشی از بهره برداری با تاخیر نیروگاه چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت ؟

توجه کنید که وظیفه اصلی پنل فتوولتائیک تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی است . بدیهی است انرژی دریافت شده از طرف خورشید ترکیبی از دو عنصر تابش و حرارت خواهد بود .بخش زیادی از انرژی تابیده شده به سطح پنل تلف شده و مابقی آن ( بسته به راندمان پنل ) به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. الکترونها و حفره های پیوند کوالانسی پنل فتوولتائیک برای ایجاد جریان الکتریکی نیازمند دریافت حداقل مقداری از انرژی خورشید می باشند . به محض دریافت این مقدار از انرژی تابشی ، حرکت  الکترون در طرفین لایه آغاز شده و جریان الکتریکی برقرار می شود. حال تصور کنید انرژی تابشی مورد نیاز برای ایجاد این جریان وجود دارد اما به دلیل بدون بار بدون پنل عملا جریان الکتریکی برقرار نمی شود . چه اتفاقی رخ خواهد داد ؟

در چنین شرایطی به دلیل اینکه توان حرارتی تابیده شده به سطح پنل به جای تبدیل به انرژی الکتریکی به صورت انرژی حرارتی در سطح پنل باقی می ماند ، افزایش قابل توجه حرارت سطح پنل را به همراه خواهد داشت. تصور کنید شما از پنل های فتوولتائیک با بازدهی 20 درصد استفاده می کنید . 80 درصد انرژی خورشید صرفنظر از حالت بهره برداری پنل ( بی بار یا زیر بار) به صورت انرژی حرارتی در سطح سلول باقی خواهد ماند. اما تفاوت در 20 درصد دیگر است که در صورت بهره برداری در حالت بدون بار این بخش هم به صورت انرژی حرارتی به حرارت سطح سلول اضافه خواهد شد . بنابراین ، بهره برداری به صورت بدون بار افزایش 20 درصدی حرارت سلول را به دنبال خواهد داشت . مخصوصا در ماه های گر م به دلیل افزایش بیش از حد مجاز درجه حرارت ، عملکرد پنل دچار مشکل شده و در سطح پنل شاهد ایجاد نقاط داغ خواهیم بود. بنابراین به شما توصیه می کنیم صرفا زمانی به نصب پنل های فتوولتائیک خود اقدام نمایید که تمامی تجهیزات مورد نیاز فراهم بوده و بهره برداری از نیروگاه به محض اتمام فرآیند نصب آغاز خواهد شد.

برچسب ها :
پنل خورشیدیجدا از شبکهمتصل به شبکهنیروگاه خورشیدی
نکاتی در خصوص ترمینال های خروجی کنترلر شارژ در سیستم های فتوولتائیک جدا از شبکه
تاثیر تلفات PID بر راندمان نیروگاه های فتوولتائیک

مقالات پربازدید

دسته بندی مطالب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.