پنل های فتوولتائیک کم بازده یا پربازده؟

 همه ما به دفعات واژه بازدهی پنل خورشیدی را شنیده‌ایم. به عبارتی اگر قصد خرید پنل خورشیدی داشته باشیم، اولین فاکتوری که برایمان جذاب است واژه بازدهی خواهد بود. اما آیا بازدهی یک پنل به اندازه سایر مشخصات آن شامل جریان، ولتاژ و … اهمیت دارد یا خیر؟

تعریف بازدهی پنل خورشیدی

بازدهی پنل عبارت است از نسبت انرژی تولیدی پنل (انرژی الکتریکی) به انرژی ورودی آن که در واقع انرژی خورشیدی تابیده شده بر سطح پنل می‌باشد. بنابراین اگر یک نوع پنل خورشیدی دارای بازدهی 15 درصدی باشد، بدین معنی است که این پنل صرفا قادر است 15 درصد از انرژی خورشیدی تابیده شده بر سطح خود را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. البته این میزان بازدهی در آزمایشگاه و شرایط STC حاصل شده است و بسته به محیطی که پنل در آن مورد بهره برداری قرار می‌گیرد می تواند کمتر شود.

بازدهی بر چه آیتم‌هایی تاثیرگذار است؟

در یک نگاه کلی بر تعریف بازدهی می‌توان درک کرد که بیشترین تاثیر‌گذاری مقادیر بازدهی یک پنل بر میزان سطح موثر پنل نمایانگر خواهد بود. بنابراین یک پنل خورشیدی کم بازده در برابر یک پنل با بازدهی بالاتر و ظرفیت مشابه قطعا سطح موثر بالاتری را اشغال خواهد کرد. به عبارتی پنل‌های خورشیدی کم بازده‌تر فضای بیشتری از سطح مفید شما را اشغال خواهند کرد و شما فضای کمتری برای ایجاد نیروگاه خود خواهید داشت.

اما آیا تاثیر‌گذاری بازدهی صرفا به همین موضوع محدود خواهد شد؟ پاسخ “خیر” است. در واقع زمانیکه ما از پنل‌های خورشیدی کم بازده‌تر استفاده می‌کنیم برای ایجاد ظرفیت مشخصی از نیروگاه به فضای بیشتری احتیاج خواهیم داشت افزایش مساحت مورد نیاز خود تعداد رشته پنل‌ها را افزایش داده و افزایش اندازه پنل خود باعث افزایش ابعاد سازه های پنل خواهد شد. در کنار این موارد افزایش طول کابل‌کشی خود افزایش تلفات را به همراه داشته و برای جبران این نقیصه شما مجبور خواهید شد سطح مقطع کابل‌کشی نیروگاه را افزایش دهید.

کدام ارجح تر است؟ پربازده یا کم بازده؟

اینکه شما برای احداث نیروگاه خود به کدام نوع از پنل‌ها نیاز خواهید داشت بسته به شرایط نیروگاه شما خواهد داشت. پنل‌های کم‌بازده به مراتب ارزانتر از پنل‌های پربازده می‌باشند ضمن اینکه این پنل ها در بازار به وفور یافت می‌شوند و شما برای تامین آنها به دردسر نخواهید افتاد. در کنار آن، پنل‌های پربازده کیفیت بالاتری داشته و مخصوصا در برخی طرح های خاص توجیه طرح را افزایش خواهند داد. اما ما برای این انتخاب برای شما توصیه‌هایی داریم تا راحت‌تر انتخاب کنید.

در سیستم‌های آفگرید در واقع هدف تامین نیاز انرژی ملک است و تکنولوژی تجهیزات به گونه ای انتخاب می‌شوند تا بتوانند نیاز به انرژی را تامین کنند. در چنین مواقعی در صورتیکه فضای نصب تجهیزات شما محدود است حتما از پنل‌های خورشیدی پربازده استفاده کنید و در صورتیکه محدودیتی در فضا وجود ندارد و میزان انرژی مورد نیاز در همان فضای موجود هم از پنل‌های کم بازده و هم پربازده وجود دارد توصیه میکنیم از پنل‌های خورشیدی کم بازده تر استفاده کنید.

در طرح‌های نیروگاهی، مخصوصا نیروگاه‌های مگاواتی که سطح زیادی را پوشش می‌دهند، شدیدا توصیه می‌کنیم از پنل‌های خورشیدی پربازده‌تر استفاده کنید. استفاده از پنل‌های کم‌بازده قطعا شما را مجبور خواهد کرد هزینه‌های صرفه‌جویی شده از محل کاهش هزینه‌های پنل را در سایر زمینه‌ها شامل کابل کشی ، استراکچر، تلفات و … هزینه کنید.

برچسب ها :
بازدهیپنل خورشیدینیروگاه خورشیدینیروگاه خورشیدی خانگینیروگاه خورشیدی مگاواتی
الزامات فنی در سمت DC نیروگاه های فتوولتائیک
تاثیر ضریب ساعتی در صورتحساب نیروگاه خورشیدی

مقالات پربازدید

دسته بندی مطالب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.